ÚVOD OBEDOVÉ MENU STAROSLOVIENSKE MENU NÁPOJOVÝ LÍSTOK PREDAJ SLOVENSKÝCH VÝROBKOV GALÉRIA KONTAKT

ÚVOD

                                        


    Čo máme aktuálne na výčape v reštaurácii  si možete pozrieť na našej facebookovej stránke, rozhodne je z čoho vyberať.
                                               
                                                                     9  VÝČAPOV
     =       9  DRUHOV PÍV   




                                                    Vítame Vás na stránke STAROSLOVIENSKEHO PIVOVARU.

      Na úvod  pivo je najrozšírenejším alkoholickým nápojom na svete. Ročne sa ho vypije 130 biliónov litrov. Pomôžte nám
zvýšiť túto mizernú štatistiku!!!


      Náš pivovar bol založený v apríli 2012. Naším cieľom je okrem kvalitného pivečka, priniesť do Bratislavy konečne
TRADIČNÚ SLOVENSKÚ KUCHYŇU
.
Naše tradičné syry, bryndzu či žinčicu dovážame priamo zo Zvolenskej Slatiny.

Bryndziareň a syráreň vo Zvolenskej Slatine je najväčšou a najstaršou bryndziarňou na svete
, v ktorej sa od roku 1797
vyrába nepretržite bryndza, ktorá je najtypickejším slovenským syrom. V priestoroch reštaurácie je možnosť si zakúpiť
aj naše tradičné slovenské syry(ovčí syr, bryndza, žinčica, korbáčiky, parenica a mnoho ďalších) a medy z malokarpatskej oblasti.


                                                              NEZABUDNITE   ! ! !

TÝM ŽE  PIJETE NAŠE PIVÁ A KONZUMUJETE NAŠE JEDLÁ PODPORUJETE SLOVENSKÝCH VÝROBCOV a ŽIVNOSTNÍKOV, SLOVENSKÝCH POĽNOHOSPODÁROV, SLOVENSKÝCH MLIEKAROV a VÝROBCOV MEDU a MEDOVINY.



      Teraz niečo o našom kvasinkovom pive PRESSBURG
Naše pivo vyrábame z tradičných surovín slad, voda, chmeľ a kvasinky. Nič viac nič menej. Je nefiltrované a nepasterizované.
Proste pivo ako za starých čias. Nevýhodou kvasinkového piva je síce krátka trvanlivosť, ale má vysokú nutričnú hodnotu a
množstvo látok prospešných zdraviu (v
ápnik, horčík, fosfor, draslík, sodík, najväčší podiel majú vitamíny skupiny
B – pyridoxín, tiamín, riboflavín, niacín, kyselina listová)

      Celá výroba piva je obsiahnutá v pivovarskom porekadle:

Domoč - riadne namočiť jačmeň podľa druhu a ročného obdobia
Dosuš - riadne dosušiť slad, aby sa neporušili enzýmy a slad neplesnivel
Dovar - riadne dovar várku, aby neobsahovala koloidy a bola zcukrená
Dokvas - riadne prekvasiť pivo na spilke i v pivnici, aby malo plnú chuť
Dotoč - ako velký tank v pivnici, tak malý súdok v stáčarni sa musí dotočiť, aby se prevzdušnením nepokazil
Dopi - nedopiješ pivo, dávaš tým najavo, že ti nechutí alebo si to naopak prehnal a už nemôžeš - oboje je zlé,
pretože pivo se pije na smäd i pre smäd

Domoč - (inak ti vzniknú veľké problémy, keď opustíš pivovar).






                                      V Staroslovienskom pivovare sú pre Vás k dispozícii nasledovné priestory:
  •                                         2 x samostatná miestnosť( kapacita - 100 osôb)
  •                                         Letná terasa( kapacita  120 osôb)
  •                                         Podzemná časť (kapacita - 50 osôb) - momentálne zavreté

ÚVODOBEDOVÉ MENUSTAROSLOVIENSKE MENUNÁPOJOVÝ LÍSTOKPREDAJ SLOVENSKÝCH VÝROBKOVGALÉRIAKONTAKT

Copyright © 2015 Staroslovienskypivovar, powered by ENABLE
tvorba web stránky, tvorba web stránok, tvorba webstránky, tvorba webstránok, tvorba webu